De roosters voor 2021 zijn klaar

De roosters voor 2021 staan klaar op de rooster pagina. Onder: DOE MEE. Als u vragen heeft over het algemeen werk kunt u de coördinator mailen: algemeenwerk@atv-essesteijn.nl

Lees meer

Parkieten in Essesteijn

Halsbandparkieten komen eigenlijk uit India en Centraal-Afrika, maar al sinds de jaren ’60 vliegen ze in Nederland rond. In Nederland zijn zo’n 12.000 halsbandparkieten te vinden waarvan er 3300 in Den Haag leven. De parkieten komen vooral in de grote steden voor omdat ze, in de winter, afhankelijk zijn van bijvoeding.Mannetjes hebben daarnaast een zwarte kin- en keelvlek en een zwarte lijn over de hals lopen die uitloopt in een oranjeroze halsband op het achterhoofd. Vrouwtjes hebben dat niet en zijn effen. Het voedsel bestaat uit zaden, vruchten en vooral pinda's.

Lees meer

Hek sluiten (nov-dec-jan)

We hebben gemerkt dat er, nu het minder weer wordt, overdag minder tuinleden op het terrein aanwezig zijn, Daarom willen we u vragen om gedurende de maanden november, december januari en misschien ook februari, het hek te sluiten na uw binnenkomst en vertrek.

Lees meer

Corona Maatregelen update 03-11-20

De nieuwe corona maatregelen van de overheid van 3 november, hebben ook consequenties voor onze tuinvereeniging. We zullen de kantine alleen geopend houden om gebruik te maken van de toiletten. Wilt u er op letten dat u de toiletten, deuren, kraan en wastafel schoon maakt? Dit om besmetting te voorkomen. Op uw tuin mag u natuurlijk met uw huisgenoten aanwezig zijn. Daarnaast mogen slechts 2 andere personen aanwezig zijn.

Lees meer

De insectenhotel is geplaatst

U heeft het allemaal al kunnen zien: het insectenhotel is geplaatst. Joop en zijn “kornuiten” hebben er door gezamenlijk vele uren aan te werken, iets moois van gemaakt. Het hotel is nog niet helemaal klaar, de vraag aan alle leden is om tonkinstokken die niet meer gebruikt worden bij Tuin 31 in te leveren, deze zijn, als ze in passende stukken worden gezaagd prima kamertjes voor solitaire bijen. Onder het insectenhotel is een ruimte voor de egels en misschien de wezel om te overwinteren.Lees meer

Corona Maatregelen update 14-10-20

Gisteravond zijn er weer verscherpte coronamaatregelen afgekondigd. Voor ons tuincomplex houdt dat het volgende in:

  • De komende 4 weken kan de kantine alleen gebruikt worden voor het gebruik van de toiletten. Let op dat u voor en na gebruik uw handen wast en de toiletzitting, drukknop en handvat van de deur goed schoonmaakt, als bescherming van u zelf en de andere tuinleden. Ook de kraan na gebruik schoonmaken.

  • Er zal nu ook in de ochtend geen koffie zijn want er mogen maximaal 4 personen bij elkaar komen. Dat geldt nu ook voor uw tuin. Personen die tot uw eigen huishouden behoren mogen tegelijkertijd op uw tuin zijn. Gasten: maximaal 2, mits het totaal niet meer is dan 4 personen.

We willen ons tuincomplex graag open houden en we rekenen op uw medewerking om de door de overheid geadviseerde corona maatregelen op te volgen.


Lees meer

Heeft u hem ook gezien?

Een aantal tuinleden maakten ons er op attent: we hebben een wezel op ons complex. De wezel (Mustela nivalis) is het kleinste roofdier van Europa en behoort tot de familie der marterachtigen. Een wezel lijkt wel wat op een slanke, lange, snelle muis die zich met golvende bewegingen met 30 cm verre sprongen verplaatst. Verwarring met andere marterachtigen kan optreden (hermelijn). De wezel is slank en staat op korte pootjes. De staart van de wezel is kort en geheel bruin, in tegenstelling tot de staart van de hermelijn die langer is met een zwarte punt. De wezel is meestal overdag actief en afwisselend enkele uren actief en in rust. Wezels staan tijdens het foerageren vaak stil op hun achterpoten om hun omgeving te verkennen ('kegelen'). Ze zijn soms jagend te zien. Wezels zijn nieuwsgierig en soms zelfs te lokken met piepgeluidjes en fluitjes. Wezels eten o.a. ratten en muizen

Lees meer