Heeft u hem ook gezien?

Een aantal tuinleden maakten ons er op attent: we hebben een wezel op ons complex. De wezel (Mustela nivalis) is het kleinste roofdier van Europa en behoort tot de familie der marterachtigen. Een wezel lijkt wel wat op een slanke, lange, snelle muis die zich met golvende bewegingen met 30 cm verre sprongen verplaatst. Verwarring met andere marterachtigen kan optreden (hermelijn). De wezel is slank en staat op korte pootjes. De staart van de wezel is kort en geheel bruin, in tegenstelling tot de staart van de hermelijn die langer is met een zwarte punt. De wezel is meestal overdag actief en afwisselend enkele uren actief en in rust. Wezels staan tijdens het foerageren vaak stil op hun achterpoten om hun omgeving te verkennen ('kegelen'). Ze zijn soms jagend te zien. Wezels zijn nieuwsgierig en soms zelfs te lokken met piepgeluidjes en fluitjes. Wezels eten o.a. ratten en muizen